Naema Tahir – De Bruid

De Bruid, een roman

De Bruid is het verhaal van Sophia, een 17 jarige Nederlands-Pakistaanse puber die in Rotterdam woont en die verloofd is aan een Pakistaanse neef. Sophia wil nog niet huwen, maar ze weet dat dit van haar verwacht wordt. Ze wil haar tradities graag eren en haar ouders gelukkig maken. Beiden zijn haar dierbaar. Maar ze vraagt zichzelf af, mag ik ook kiezen voor mijn eigen geluk? Mag ik mijn eigen keuzes maken? De Bruid gaat over haar zoektocht naar antwoorden op die vragen.

Omdat dit vragen zijn waarin vele jonge mensen zich zullen herkennen, schenkt Naema Tahir in de komende maanden delen van haar roman aan de website.

Over de auteur

Naema Tahir is schrijver en jurist van Brits-Pakistaans-Nederlandse origine.

Ze is auteur van vele boeken en artikelen waarin ze de lezer meeneemt in het rijkdom van verhalen uit de multiculturele samenleving. Ze schrijft over de worsteling van migranten uit verschillende generaties die graag ergens bij willen horen, die de pijn ervaren van het wortel schieten en die tegelijk hoopvol bouwen aan een nieuw bestaan. Al haar boeken behandelen de thema’s emancipatie en zelfbeschikking, waaronder haar laatste roman De Bruid en haar essaybundel Gesluierde Vrijheid.